Artikler

Hurtigere internet og færre reklamer med PiHole

Fjern reklamer De fleste websites tjener deres penge ved hjælp af reklamer, derfor kan det også være et moralsk dilemma at blokkere dem. Du har sikkert hørt om en adblocker, altså et program du kan installere på din computer eller telefon, som så blokkere reklamer, men selvom de fleste adblockers er lette at installere, så løser de typisk ikke een af de største grunde til at bruge en adblocker, nemlig at få et hurtigere internet.

Har du styr på sikkerheden del 4

Husk også at læse de andre 3 dele i serien del 1 del 2 del 3 Denne serie tager udgangspunkt i hvordan mængden af IOT enheder øger risikoen for et hacker angreb, og hvordan man bedst muligt kan sikre sig, Denne gang vil jeg gå lidt mere i detaljer, og tilføje eksempler på opsætninger. Alt hvad du kobler på dit netværk, enten med ledning eller trådløst, kan snakke sammen. dvs. at alt sikkerheden imellem dine enheder på netværket ligger i den enkelte enhed, dette kunne f.

Har du styr på sikkerheden del 3

De indledende ord for mig denne gang er, at jeg ikke bekymre mig synderlig om at Google eller Amazon lytter med, derimod er jeg ikke den store tilhænger af Cloud produkter, som kræver 1. Internet adgang og 2. at både Google's/Amazon's og eksempelvis Hue's servere virker. Og det tager heller ikke mange minutter på Google for at opdage at de allesammen har nedbrud i ny og næ. Hue med server nedbrud i ca 3 timer, hvor at du ikke kunne tænde og slukke lys med Google Home eller Amazon's Echo eller Hue's egen app hvis du ikke var hjemme.

Har du styr på sikkerheden del 2

Har du ikke allerede læst del 1, så klik her Hvordan får jeg lettest min HUE pære til at lyse blå når det er koldt udenfor? Det ligger lige til højrebenet at foreslå IFTTT eller Stringify, det er super nemt og det fungere rigtig godt, der er måske lige det om pakken fra IFTTT rent faktisk kommer hele vejen ind til din pære (Læs evt. om at sende en kommando her) og mere relevant i forhold til artiklen her, hvad med sikkerheden.

Har du styr på sikkerheden del 1

With great smarthjem comes great responsibility. Vi skal lidt væk de lidt mere normale problemer vi nok alle har oplevet med de forskellige Smarte enheder, og komme ind på et emne jeg ikke høre om så tit, nemlig sikkerhed. Hvor mange tænker over at den her gadget de lige har købt og tilsluttet netværket måske kan være en bagdør for en hacker? Jo mere populært et produkt bliver, jo mere interessant bliver det også for potentielle hackere, Der er ikke meget du selv kan gøre, da sikkerheden i produktet bliver håndteret af producenten, men du kan måske prøve at begrænse den skade en hacker kan forvolde.

Når en kommando ikke kommer frem

Jeg prøver at holde mig fra Cloud produkter, og specielt tjenester som IFTTT og Stringify prøver jeg at undgå, da de bare er endnu et lag der kan gå galt. Lad os kigge på Hue, pærene og deres tryk er trådløse, så allerede der er der risiko for støj, hvis du så smider IFTTT ind over, så har du en hel række elementer undervejs, du på ingen måde har nogen kontrol over.

Hvad er der i vente

Vi har ikke glemt denne side, og nyt indhold er på vej, men inden da, så vil jeg lige fortælle lidt om hvad der sker. Hjemmestyring.dk Vores idé med hjemmestyring.dk var at dele nogle af vores projekter og erfaringer indenfor hjemmestyring, alarm og netværk, men i stedet for at oprette en almindelig blog, hvor at det kun er os der har “taletid”, så har vi i stedet brugt et forum, hvor alle kan bidrage eller komme med spørgsmål.

Det smarte hjem har et problem

Vi er nået dertil hvor vi skal snakke lidt om de problemer som det smarte hjem har introduceret. Dette er sidste del af serien, “Det smarte hjem” Hvis du lige er kommet, så læs del 1 - Hvad er et smart hjem for dig her og del 2 - Mit smarte hjem her Ordet smart har sin pris Producenterne gør meget for at give os følelsen af, at deres smarte produkt gør din hverdag lettere, og ofte ved at vise hvor let det er at tænde lyset eller justere varmen eller måske endog styre dine hårde hvidevarer med din telefon.

Mit smart hjem: Og vejen dertil

Hvis du ikke allerede har været der, så læs evt. hvordan jeg kom i gang med mit smarte hjem her At bygge det smarte hjem kommer ikke af sig selv, det kræver tålmodighed, planlægning og det kan hurtigt blive dyrt. Der findes mange løsninger, nogle er enormt brugervenlige, har et lækkert grafisk interface og en lækker app, mens andre kan virke uoverskuelige at komme i gang med. For at komme i gang bør man sætte sig ned og skrive ned, hvad man gerne vil kunne styre, og hvilke krav man har dertil.

Hvad er et smart hjem for dig

Det smarte hjem betyder ikke nødvendigvis det samme for alle, nogen vil mene, at det at kunne styre sine pære fra en app er smart, imens andre måske mener at der skal lidt mere til. Dette er del 1 af i alt 3 dele hvor jeg vil komme lidt ind på det smarte hjem. Del 1 handler om forventninger. Del 2 er hvad jeg har gjort. Som kan læses her Del 3 er omkring problemstillinger Som kan læses her