Når en kommando ikke kommer frem

Læsetid: ca 2 min - Sean Nielsen | 7 May, 2018

Dit smarte hjem fungere normalt rimelig stabilt, men det sker alligevel engang imellem at vi opdager en kommando der ikke kommer frem, hvor går det galt

Dit smarte hjem fungere normalt rimelig stabilt, men det sker alligevel engang imellem at vi opdager en kommando der ikke kommer frem, hvor går det galt

Jeg prøver at holde mig fra Cloud produkter, og specielt tjenester som IFTTT og Stringify prøver jeg at undgå, da de bare er endnu et lag der kan gå galt.

Lad os kigge på Hue, pærene og deres tryk er trådløse, så allerede der er der risiko for støj, hvis du så smider IFTTT ind over, så har du en hel række elementer undervejs, du på ingen måde har nogen kontrol over.

  1. Dit internet. Uden internet vil Cloud tjenester og enkelte cloud produkter ikke virke. (læs f.eks min anmeldelse af Tado) Det betyder også at når din internet udbyder laver vedligehold, eller de har fejl på noget udstyr, så er der risiko for at du er offline, og IFTTT kan ikke længere tænde/slukke dit lys.
  2. IFTTT skal virke. Og ligesom så meget andet, så har de vedligehold, og det har deres internet udbyder også. (Jeg kender til meget få tilfælde hvor at IFTTT har været nede, de er en del af Amazon AWS, og er temmelig stabile)
  3. Hue Cloud skal virke. ligesom IFTTT, køre HUE også på Amazon AWS, og jeg har ikke selv oplevet de har været nede.

Selvom at IFTTT og Hue ikke er kendte for at være ustabile (i hvert fald hvad jeg ved) så kan jeg dog ikke slippe tanken om at det kan ske.

Men selvom at du måske har dit eget hjemmestyring uden for clouded, så betyder det ikke at der ikke kan opstå problemer. Du har måske en masse trådløse forbindelser, og nogle har måske enda sat deres telefoner op som del af deres hjemmestyring, så telefonen skal være hjemme og tændt. Du har formentlig ikke redundans på noget, så går een ting ned, så går det hele nærmest ned.

Jeg har lavet et flow chart, som er et eksempel på den “lange” vej fra kommando til resultat. Hvis billedet er for småt, så prøv med dette link

Kommando kommer ikke frem flow chart

Det her var blot for at give et eksempel på hvad der sker ved et simpelt tryk på en knap, Jeg har desværre ikke nogen positiv afslutning med en god løsning. Man kan ikke have redundans på særlig mange consumer produkter, så det eneste man kan gøre er at have reservedele, og prøve at minimere hvad der kan gå galt.

comments powered by Disqus